Lusitano heste til salg

Hingste
luso2
Hopper
luso1
Føl/plage
luso3
Cruzado/Vallak
luso4

Klik på billederne eller teksten for at komme til siderne med heste til salg.

Jeg (Eva Ørndrup) formidler kontakten mellem køber og sælger af Lusitano (Puro Sangue Lusitano) og Cruzado Português (som er renracede Lusitano heste, hvor en i stamtavlen er renracede Lusitano, men ikke avlsgodkendt) køb og salg af Lusitano heste direkte fra avlere og salgsstalde i Portugal, Frankrig og Brasilien. Hvis der ikke står andet anført ved hesten, så står den til salg i Portugal. Jeg hjælper køberne med at finde heste der lever op til deres ønsker og budget og jeg promoverer avlerne/salgsstaldene som jeg repræsenterer via min hjemmeside. De sælgere jeg repræsenterer, kommunikerer godt på Engelsk og er meget venlige og reelle.
Selve købet foregår mellem køber og sælger, der blander jeg mig ikke.

Priserne på Lusitano heste starter typisk omkring de 5.000 Euro = ca. 40.000,- Danske kr.
Hvis man ønsker en Lusitano, der er tilredet, kan bruges i avlen og som er en god hest, så starter priserne meget nemt på 10.000 Euro = ca. 80.000,- Danske kr.
Det er ca. priser, der hele tiden kan ændre sig på grund af uddannelses niveau, kåring, alder og alt muligt andet - jeg kan på ingen måde stå til ansvar overfor de priser der er anført. Ønsker man ikke at avle, men er meget vild med racen karakteristika – så er en Cruzado Português et rigtig godt valg. Lusitano racen er sjælden og derfor er det i mine øjne også synd at købe en Lusitano hest, der kunne bruges i avlen – hvis det ikke er det man ønsker.  
Med en Cruzado Português får man det hele, det gode temperament, alle racens kvaliteter, papirer og en fantastisk ridehest, disse kan bare ikke bruges i avlen. Afkom kan aldrig registreres som PSL i APSL. Og så er de billigere.

Jeg forsøger at finde heste for en hver smag og pengepung. Hvis du ønsker at købe en Lusitano, men ikke en af de viste - så kontakt mig med dine ønsker. Vil du vide mere omkring import, transport og racen, så kig ind på de andre sider på min hjemmeside eller skriv og spørg løs.Vi har i øjeblikket max. 20-25 Lusitano heste i Danmark. Ud af dem har vi kun nogle få avlsgodkendte. Så avlen og racens repræsentation her i DK er meget begrænset, men vi i Lusitanoforeningen i Danmark - håber stærkt på at det vil gå stærkt fremad de næste mange år.
Vil du vide mere om foreningen, så skriv endelig (- se den midlertidige hjemmeside adresse: 123hjemmeside.dk/lusitanoforenigen). For bedre at forstå priser og informationerne på Lusitano hesten til salg, er det en fordel at kigge rundt på mine andre sider, hvor man kan lære at se deres alder ved deres navn, de mest kendte blodlinier, deres opvækst og avlskriterier.

Retningslinier om Lusitano racen og avlen.
Det gælder for alle disse heste der er betegnet som Lusitano, at de er efter avlsgodkendte rene Lusitano forældre og registreret som Lusitano. Man kan se hvor gammel en Lusitano er ved dens navn – eller rettere sagt forbogstavet i navnet. I 2007 var det C. Avlshopper, føl og unghopper går som reglen på gigantiske folde hele året og lever i komplet frihed. Unghingstene går på samme måde, men for sig selv. Indtil de bliver 3 år.

I mange årtier har det været sådan at man ikke kastrerer hingstene og hoppen bliver ikke tilredet – men dette er ved at ændre sig. Avlshopperne bliver tidligst sat i fol når de er 4 år. Nogle avlere sælger kun føl sammen med (mor/føl)hoppen, afkom bliver først sat til salg når de er hentet ind fra foldene som 3 åringer. Træningen begynder med kontakt til mennesker og lidt longering indtil de er 3 år gammel. Så tages de ind til tilridning omkring 3-4 års alderen. Her bliver de som reglen tilredet og redet af professionelle ryttere, gerne et par år inden de bliver sat til salg. Derved kan avlerne også se hvilke de ønsker at beholde og hvilke der skal sælges.

Som hovedregel sendes Lusitano heste ikke til kåring før de er fyldt 4 år, da de vokser til de er 6-7 år. Lusitano stambogen er lukket, det vil sige at hvis en Lusitano ikke bliver avlsgodkendt, kommer hverken den eller dens afkom i bogen med avlsgodkendte Lusitano heste. Hvis man har et afkom/hest hvor en af forældrene ikke er avlskåret, kan denne kun få papirer som Cruzado Português og denne kan ikke stilles til kåring. Hesten er altså helt og aldeles ren Lusitano, man kan derfor også få papirer på dem – bare ikke som Lusitano. Avl med avlsgodkendte Lusitano heste, kan give med en anden avlsgodkendt Lusitano = Puro Sangue Lusitano, som kan registreres som Lusitano og som kan stilles til kåring.
Med en avlsgodkendt Lusitano og en fuldblods araber kan man avle = Lusitano-Arabe, hvor man også kan få papirer.
Med en avlsgodkendt Lusitano og Quarterhorse i de rette blandingsforhold, kan man avle = Azteka heste.

Ønsker du at sætte en Lusitano hest til salg igennem min hjemmeside, så kontakt mig pr. mail og send information og mindst et billede af hesten.


Velkommen til www.lusitano.dk v/Eva Orndrup

Formidler af salg/kob af Lusitano heste, og snart også Lusitano rideferier og Lusitano relateret toj og udstyr.
Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du onsker at kobe eller salge Lusitano heste.

Med venlig hilsen
Eva Orndrup i Danmark.
Stensbyvej 3 DK - 2740 Skovlunde - Danmark - Mobil: +45 60 216 266 - E-mail:
www.lusitano.dk