Kursus med Rodrigo Matos


Principal Riding Master ved den Portugisiske Rideskole

Læs mere om:

Så er det tid til nyt Rodrigo Matos kursus!

Kære alle
Så er det atter blevet tid for et kursus med Matos, og ligesom sidste gang vil det blive på Kumlegården i Øm ved Roskilde.
Fra påskelørdag til og med mandagen vil der være mulighed for at nyde godt af hans store erfaring med at træne ekvipager på alle niveauer.

For 2 x 50 min. enelektion og adgang for en tilskuer vil prisen blive 1900 kr. Her er inkluderet frugt, vand og diverse snacks. For andre tilskuere er prisen 200 kr. Der er gode udebokse - Prisen for en boks/nat er 150 kr. - og enefolde til kursushestene, og et stort ridehus og toilet på stedet.
Blot er det vigtigt at huske hestens vaccinationskort. Derudover tilbyder Kumlegården videooptagelse af vores lektioner. Det koster 350 kr. din plads på kurset er din, når du har indbetalt beløbet på 1671 0001117327

Før Rodrigo Matos kommer til Sjælland/øm og underviser vil han skærtorsdag og langfredag give et to-dages kursus i Jylland. Det er Karin Kjær, der står for det, og hvis du kender nogen, som kunne være interesseret, er det måske godt at vide, at hun har telefonnummer 27 48 15 19.

Omkring kurset på sjælland - kontakt Lone Nyhuus web: mail@lonenyhuus.com tlf 45 88 45 36 - mob 23 84 24 56.


Rodrigo da C. Matos

Den 34-årige Rodrigo Matos er uddannet ved den portugisiske rideskole., tidligere Den Kongelige Rideskole. Det er en eksklusiv uddannelse. Det er kun hvert 4. år, at skolen tager fire elever ind, og gennem praktisk og teoretisk undervisning og efterfølgende prøver uddannes disse unge mænd – for der er ingen kvinder – til at ride de portugisiske brune heste, Alter Real. Helt op til den høje skole. Nøjagtig som Den Spanske Rideskole i Wien og skolen i Jerez, gør det.

Rodrigo Matos er nået så højt i det portugisiske system, at han bærer titlen Principal Rider. Han står for uddannelsen af både heste og ryttere og arrangerer også skolens shows. Som rytter har han også to gange været med det store hesteshow, Appassionata rundt i Europa. - Men det var nu mest for at hjælpe min gode ven, Luis Valenca, smiler Matos.

Gennem de sidste 10-12 år har han også været tilknyttet Morgado Lusitano. For nogle år siden overtog han posten som leder af stedets undervisning. Her underviser han ryttere og heste på alle niveauer. Hestene træner han op, fra de helt rå kommer ind fra de portugisiske avlere.
De heste som Morgado Lusitano beholder, rider Rodrigo Matos og hans lille håndfuld af dygtige ryttere alle op til Grand Prix-niveau. Nogle trænes højere endnu: den høje skole!

Som underviser er han tålmodig og meget analytisk. Han er åben for spørgsmål og er meget nysgerrig på, hvordan du selv oplever din ridning. Når han rejser rundt i verden for at give sine weekendkurser opfordrer han også til, at rytteren kommer frem med de problemer, han eller hun oplever med sin egen ridning. Hvad er det, der ikke fungerer? Derefter forsøger han i samarbejde med rytteren og hesten at finde en løsning.

Se mere om Morgado Lusitanowww.morgadolusitano.pt

Se mere om The Escola Portuguesa d Arte Equestrecavalonet.com/epae/

Læs mere om Rodrigo Matos, hans kone Charlotte Wittbom og Morgado Lusitano i en artikel lavet af Horses For Life på horsesforlife.com/content/view/1028/975/
(Man skal registrerer sig med navn og e-mail adresse for at læse disse artikler).

Du kan også læse mere om kurser med Rodrigo Matos i Danmark på disse sider:

Kurset den 15.-27. september 2009

Kurset maj 2009 - kunne jeg desværre ikke deltage!

Kurset den 10., 11. og 12. oktober 2008

Kurset den 16.-18. maj 2008

Kurset den 19. - 21. oktober 2007

Klassisk Dressur Kursus, den 11-12 september 1999

Det er med stor glæde at jeg kan reklamere for disse kurser på min hjemmeside.

Rodrigo Matos kom til Danmark første gang i 1999, hvor Lene Bergen og jeg selv afholdt et Klassisk Dressur kursus med ham. Hans engelsk var ikke helt godt på det tidspunkt og vi var rene kursus amatører, men kurset gik rigtig godt og både tilskuer, heste, ryttere og Rodrigo fik noget ud af det.

Anden gang han kom var i samarbejde med Lone Nyhuus og kurset blev afholdt på Stald Egelund, i Ganløse d. 19. - 21. oktober 2007. På mine engelske sider finder du mere information om Rodrigo Matos og Morgado Lusitano. Se her!

Jeg lærte Rodrigo at kende da jeg så ham ride Rex & Lee Henry sorte Lusitano hingst Leon blive trænet på Morgado Lusitano. Det vil sige at han var redet til og han gik faktisk allerede øvelser som piaf og passage som 6 årig. 


Rodrigo øver changementer på Leon.

Den hest jeg passede et par gange om ugen - Lusitano hoppen Zafira, er faktisk datter til Leon, (som desværre er død). Verden er lille.....


Zafira ses her som 3 årig og i fuld gang med træningen.

Vil du læse mere og se Rodrigo Matos ride, så læs denne artikel lavet af Horses For Life.


(Man skal registrerer sig med navn og e-mail adresse for at læse disse artikler).

 


Velkommen til www.lusitano.dk v/Eva Orndrup

Formidler af salg/kob af Lusitano heste, og snart også Lusitano rideferier og Lusitano relateret toj og udstyr.
Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du onsker at kobe eller salge Lusitano heste.

Med venlig hilsen
Eva Orndrup i Danmark.
Stensbyvej 3 DK - 2740 Skovlunde - Danmark - Mobil: +45 60 216 266 - E-mail:
www.lusitano.dk